,

Lidt om Italiensvej – og hvordan vi læser bøger

Bogen er skrevet af Anna Grue, som er en dansk krimiforfatter. “Italiensvej” er dog ikke nogen krimi –  jeg  vil jeg kalde det en kærlighedsroman.Italiensvej_edit

Bogen handler om den italienske Vittoria Contini, som er på flugt fra en fortid i Italien, som hun for alt i verden vil holde skjult, da hun bosætter sig i København i 1950’erne. I København møder hun hendes diametrale modsætning Conny som lever livet i sus og dus i København. De to kvinder bliver dog hurtigt veninder.

Vittoria finder sig et job som husbestyrerinde hos en lægefamilie, som bor på Italiensvej. Lægen – Ejnar Møller er enkemand, og trænger i den grad til én, som kan hjælpe med hans to børn og holde styr på huset.

Denne bog er også en rejse tilbage i tiden til dengang, hvor kvindens plads var at passe hus og hjem,  tobaksrygning foregik overalt og sporvogne kørte på gader. Og netop denne stemning og personerne får Anna Grue skildret rigtig godt – man kan altid se personerne for sig. Ikke med lange beskrivelser, men via personernes øjne og tanker.

Romanen er sød og hyggelig – lige en bog til at tage med sig til stranden til sommer.

Personligt er jeg er dog nok mere til krimier – eller andre bøger hvor der sker lidt mere, så derfor får den kun 1 stjerne. Men er du til kærligheds romaner vil du nok sige den fortjener lidt flere stjerner.

Beskrivelse af stjerner:
★ = En ok bog, som godt kan anbefales at læse – dog kan der også findes andre alternativer.
★★ =  En god bog at læse.
★★★ =  En super god bog, som du helt sikkert kan anbefale andre at læse.

Jeg hørte den som lydbog på Mofibo, som jeg nu har brugt on/off i ca. 1/2 år.Mofibo

På Mofibo er man kun bundet af abonnementet i 1 mdr. af gangen – og til kun kr. 99 – absolut ikke dyrt sammenlignet med bøger man  køber. Mofibo er rigtig god, når man tager på ferier – man kan både læse bøger og høre lydbøger – og man har kun sin Ipad med, og er dermed fri for at slæbe masser af bøger med sig på ferier. Og man kan aflevere bøger så snart man er færdig med dem – eller udskifte dem til en anden, hvis man valgte forkert. Mofibo henter du som en app her

 

Alternativt kan man også bruge E-reolen, som er bibliotekernes online version. Den er gratis og her kan man downloade max. 3 bøger/lydbøger. Man kan dog ikke selv aflevere dem når man er færdig med dem eller hvis man fortryder sit lån – man er nødt til at vente på der er gået 1 måned, og så “afleveres” de automatisk. Her skal man være oprettet som bruger ved bibliotekerne.

Hvilke bøger vil du gerne læse – og er der nogen DU kan anbefale at læse (husk at fortælle hvorfor)? Og hvordan foretrækker du at læse bøgerne – online eller papirudgaven?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *