, , ,

Boganmeldelse – Kastanjemanden

Jeg har efterhånden læst en del krimier, men denne her er en af de bedste til dato. Og så endda af en – en debutant – Søren Sveistrup, som du måske kender fra søndags serien “Forbrydelsen” med Sarah Lund og flere andre kendte danske tv-serier. Denne bog er dog hans debut som krimi forfatter – og det gør han bare fremragende.

Det kan virke lidt uoverskueligt at gå i gang med bogen, da den er på 528 sider, men bogen er bygget op i korte kapitaler, hvilket giver en rigtig god læseoplevelse.

I bogen følger man de 2 efterforskere Thulin og Hess, som er sat på sagen hvor en yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Og over hende hænger en lille kastanjemand, og denne kastanjemand bærer et mystisk spor til en pige, som forsvand  for ca. 1 år siden. Pigen er datter af socialmisteren Rosa Hartung, og sagen er forlængst opklaret, da en mand har tilstået drabet på pigen.

Kort efter finder de endnu en kvinde, som er blevet myrdet – og denne gang også med en kastanjemand og spor fra pigen.

Temaer som hævn, tab, savn og omsorgssvigt er en del af historien i denne krimi – og den er genialt skruet sammen. Hele historien er genialt skruet sammen, og man er ikke i tvivl om hvad forfatteren ønsker at fortælle med historien.

Kastanjemanden er en krimi, som går lige i maven – og hjertet. Forfatteren gør noget barnligt og godmodigt med kastanjemændene til noget ganske uhyggeligt, og for mig vil kastanjemænd nok få en lidt anden betydning og fornemmelse fremover.

Men det er en helt fantastisk bog, som er læst ret hurtigt, da den er virkelig spændende – så det er bare med at komme i gang.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *