I dag lavede jeg de gode knækbrød, som er meget lette at lave – og gode som snacks eller et mellemmåltid.

Ingredienser:

1 dl havregryn, 1 dl sesamfrø, 1 dl hørfrø, 1 dl solsikkekerner, 1 dl græskarkerner, 3 1/2 dl mel, 2 dl vand, 1 dl smagsneutral olie (jeg brugte olivenolie), 1 tsk bagepulver og 1 tsk salt.

Sådan laves knækbrødene:

1. Alle de tørre ingredienser blandes sammen.

2. Tilsæt vand og olie

3. Rør det hele sammen til en klæbrig dej

4. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Du kan dele dejen i 2-3 portioner, hvis du vil have meget tynde knækbrød. Jeg valgte dog at bruge hele dejen i 1 portion, da jeg gerne vil have dem tykke.

Et godt fif når du skal rulle dem ud, er at tørre dit bord over med en fugtig klud inden – så suser bagepapiret ikke rundt, mens du ruller dejen ud.

5. Tag det øverste lag papir af, skær dejen ud i en passende stykker.

6. Drys evt. med sesamfrø eller groft salt.

7. Bag knækbrødene ved 200 grader i 15-20 min, men hold øje med dem, da de bliver lidt beske i smagen, hvis de bliver for mørke.

Jeg har fundet denne gamle smukke kagedåse, som loppefund – og den er perfekt til at opbevare knækbrødene i.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *