, ,

Boganmeldelse – serien om “De syv Søstre”

Jeg er blevet fanget af serien om “De Syv Søstre” af Lucinda Riley  – og I skal derfor ikke snydes for en anmeldelse af bøgerne. Jeg er i gang med den trejde af bøgerne, og mon ikke jeg læser dem alle i takt med de udkommer på dansk.

“De Syv Søstre” er første del af en serie om 6 søstre, som alle er adopteret af rigmanden Pa Salt. Da Pa Salt dør, bliver alle pigerne kaldt hjem til barndomshjemmet, hvor de allesammen får en arv, og en ledetråd om deres  fortid og deres rødder.

Alle bøgerne er bygget op omkring den samme grundhistoreie, men fortæller søstrenes individuelle historier, som fører dem forskellige steder hen i verden

Forfatteren Lucinda Riley fik inspirationen til serien om de 7 søstre, da hun kiggede op på stjernebilledet Plejaderne – også kaldet “De Syv Søstre”. Stjernebilledet kan ses stort set alle steder i verden. Med denne bog vil forfatteren gerne fortælle en mere moderne udgave af dette stjernebillede og dens fortælling. De er kun 6 søstre, så hvor er den sidste henne? Og hvem er Pa Salt egentlig og hvorfor har han adopteret dem?

I bøgerne springer vi mellem en fortælling i nutiden og en i fortiden. I starten synes jeg faktisk det var lidt forvirrende, men jo længere jeg læste, fandt jeg ud af at det faktisk fungerer rigtig godt.

I den første bog følger vi den ældste af pigerne – Maia – i hendes søgen på sin barndom og biologiske familie, og fører os tilbage til Rio de Janeiro og til Paris. I den næste bog følger vi Ally og her går historien mod Norge, hvor digteren Henrik Ibsen og pianisten Edvard Grieg, bliver en del af historien.

Lucinda Riley fortæller en rigtig spændende kærlighedshistorie, som også har noget historie i sig. Samtidig formår hun at fortælle den enkelte søsters egen historie med en masse detaljer, så den enkelte bog gøres helt til sin egen.

Det kan absolut anbefales at gå i gang med bøgerne – du bliver hurtig fanget af dem.

Hvis du har Mofibo, kan du lige nu lytte til “De syv Søstre” på lydbog og samtidig nyde sommervarmen på drømmesengen.

I serien er:

  1. De syv Søstre
  2. Stormsøsteren
  3. Skyggesøsteren
  4. Perlesøsteren

Og til efteråret udkommer Månesøsteren.

Har du læst serien om “De syv Søstre” ?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *