, ,

Boganmeldelse – Bedemandens datter

IMG_2179Så fik jeg læst den nye bog af Sara Blædel “Bedemandens datter”, som er første del af en planlagt trilogi om den 40-årlige skolefotograf Ilka, som arver en bedemandsforretning i USA efter hendes nu afdøde far. Faderen forlod hende og moderen, mens hun var barn, og Ilka har ikke haft kontakt med ham siden.

I bogen får man nøje fortalt hvordan bedemandsforretninger drives i USA, hvor de går meget op i mindehøjtideligheder med alt hvad det indebærer, kistens udseende,balsamering af afdøde og hvordan man driver bedemandsforretningerne i USA.

Men det et også fortællingen om Ilka, som prøver at finde ud af, hvorfor hendes far forlod hende og moderen og rejste til USA og blev bedemand der. Hun har ikke set ham siden hun var 7 år, men har mange minder og et stort savn efter ham. Hun forsøger at finde sin egen identitet, og hvorfor hun er blevet den hun er.
Personerne i bogen beskrives rigtig godt, og man føler det er nogle personer man kan kende og forholde sig til. Udover Ilka møder vi bl.a. faderens assistent – Artie og nonnen søster Eileen O’Connor, som er frivillig medarbejder i bedemandsforretningen.

Ilka ved ikke, hvad hun rent faktisk skal stille op med bedemandsfirmaet. Skal hun beholde den eller ej? Hun fornemmer der er foregået noget i firmaet, som hun meget gerne vil finde ud af. Og alle de tanker og følelser Ilka har i forhold til denne bedemandsforretning, beskrives fint i bogen.

Man fornemmer også at Sara Blædel har lavet en grundig research på denne bog, og fortællingerne om bedemandsfirmaerne virker meget troværdige.

Selvfølgelig sker der også mord i bogen  – det er jo Sara Blædel der har skrevet den 🙂 Men denne gang er det ikke opklaringsarbejdet der sættes i centrum, men mere at Ilka er med på sidelinien som bedemand, som tager sig af den myrdede og hans familie.

Man kommer ikke helt til bunds i den første bog, og den slutter selvfølgelig med et plot – så nu kan vi bare gå og vente på at den anden bog i serien kommer.

Det er en anderledes bog end de tidligere bøger, som Sara Blædel har skrevet om  Louise Rick. Men jeg synes det er en god bog, som fortjener 3 ud af 3 stjerner,  og jeg vil glæde mig til at læse de kommende bøger i serien.

Beskrivelse af stjerner:
★ = En ok bog, som godt kan anbefales at læse – dog kan der også findes andre alternativer.
★★ = En god bog at læse.
★★★ = En super god bog, som du helt sikkert kan anbefale andre at læse.

 

IMG_2180

Jeg har forøvrigt købt denne Bookseat i Bog & Ide, som jeg synes er rigtig god. En Bookseat er en “mini sækkestol” fyldt med kugler, som former sig efter underlaget. Den vejer næsten ingenting og efter anvisningerne skulle den også være let at rengøre med en fugtig klud, hvis den skulle blive beskidt.

Man kan bruge den til bøger, men også til IPad eller andre tablets . En Bookseat kan holde selv den tungeste bog, og du slipper for at få ondt i arme og skuldre, når du læser. Samtidig har du hænderne fri til eks. at nyde en kop kaffe – det er jo ren win win. Er du også en af dem, som læser i sengen om aftenen, kan den også anbefales.

Den lille plade som sidder foran, vipper du ned når du vil bladre i din bog. Det er faktisk ret let, når man lige har øvet sig lidt.

Så stor ros til denne Bookseat fra mig, og ingen ømme skuldre og arme.

Du kan f.eks. købe Bookseat her

Ellers har jeg forsynet mig med nye bøger til min sommerferie, som snart starter. Så der dukker nogle flere boganmeldelser op i den kommende tid.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *