Dette er verdens nemmeste kage, som ikke kan glippe for nogen. Herudover er den rigtig hurtig at lave, så du kan sagtens nå den til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen.

Ingredienser: 3 æg, 3 dl. sukker , 1 tsk. vanillesukker og 15 tvebakker (til en tærteform på 24 cm).

Pynt: 2 1/2 dl. fløde og 250 g. optøet hindbær.

Sådan laves kagen:

  1. Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og skummende.
  2. Knus tvebakkerne.
  3. Vend tvebakkerne i æggemassen.
  4. Kom blandingen i formen og bag den ved 175 grader i ca. 20-25 min. Den skal være gylden ovenpå, og selvfølgelig bagt indeni. Lad den herefter afkøle.
  5. Pisk fløden til skum og vend de optøede hindbær her.
  6. Fordel hindbærskummet over kagen og server den.

Blandingsforholdet er 1 æg=1 dl. sukker = 5 tvebakker – så kan du selv gange op med den størrelse form du har eller hvor mange du skal lave til – det er jo let.

Du kan variere kagen ved eks. at tilsætte nødder eller mandler i dejen. Eller du kan tilføje små chokoladestykker i hindbærskummet.

 

7 replies
  1. Rikke siger:

    Hejsa
    Den ser bare lækker ud 😊
    Hvormange er der til i denne portion? Hvorlænge kan den stå med fyldet på før den skal serveres?
    Med venlig hilsen
    Rikke

    Svar
    • Lene Johnsen siger:

      Hej Rikke
      Tak for din besked.
      Jo længere tid den står, jo mere “svampet” bliver den. Med frosne hindbær ville jeg nok ikke lade den stå alt for længe, da de jo ikke er forarbejdet.
      Men du kunne eventuelt lave den med revet æble i fløden – så tror jeg godt den ville kunne stå. Jeg har dog ikke prøvet det.
      God fornøjelse med det.
      Mange hilsner fra
      Lene

      Svar
    • Lene Johnsen siger:

      Hej Ingelise
      Tak for din besked.
      Jeg har ikke prøvet med makroner, men jeg tænker da nok man kan gøre det.
      Dog bliver den nok lidt sødere end hvis det er med tvebakker.
      God fornøjelse.
      Mange hilsner fra
      Lene

      Svar
  2. Moster siger:

    Den ser vildt lækker ud 🤗
    Kan jeg bage kagen dagen i forvejen og pynte den på dagen?
    Og… Hvor mange personer rækker denne opskrift til?
    Tak for opskriften for øvrigt 😍

    Svar
    • Lene Johnsen siger:

      Hejsa
      Ja, det tror jeg da bestemt godt du kan, jeg har dog ikke selv prøvet det.
      Det er en lidt “tung” kage, så jeg vil sige om 6 personer kan den godt række til.
      God fornøjelse med opskriften – jeg håber du får glæde af det.

      Mvh.
      Lene

      Svar

Skriv en kommentar

Skriv endelig en kommentar
- det vil jeg sætte pris på!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *