Los Angeles

I 2013 var vi på rejse til USA, hvor vi også besøgte Los Angeles eller LA som mange også kalder byen. Når jeg tænker på Los Angeles, tænker jeg Hollywood og en storby med masser af filmstjerner og Beverly Hills, som de fleste nok kan huske fra den amerikanske ungdomsserie fra 90’erne “Beverly Hills 90210”.

Og man må sige at byen helt sikker lever helt op til denne omtale af byen – der er meget fest og farver  i byen og i det hele taget tror jeg ikke det bliver mere amerikansk end LA.

Når man er i LA er der jo nogle steder som er must i byen, og jeg har prøvet at fortælle lidt om dem nedenfor:

Universial Studios: universial_2

Vi havde købt billetter til parken gennem hotellet, hvor vi blev afhentet i en minibus. Det er en god ide at tage bus eller metro til parken, da der ofte er lange bilkøer dertil. Og samtidig skal man sørge for at komme i god tid inden parken åbner, hvis man vil undgå den værste kø fra starten. Det er en kæmpe stor park, og man kan sagtens bruge en hel dag derude. En erfaring vi gjorde er, at det nok er en god ide at starte “bagfra” i parken – altså med “Studie Tour” først, hvor der senere kan være ventetid på flere timer. Vi kom dog selv til at stå i kø i ca. 1 1/2 time, men talte om det kunne man overveje hvis vi skulle derind en anden gang – og måske et godt alternativ til at opgradere til de noget dyrere “Front of Line” billetter.

simpsonsDet er en kæmpe oplevelse at være i Universial Studios – også selvom man ikke lige er den store fan af rutschebaner m.m. De fleste rutschebaner er indendørs – og det fortæller måske lidt om hvor stort parken er.

Den største oplevelse synes jeg var “Studio Tour”, hvor vi fik hele fortællingen om filmbyen.

 

Vi kørte rundt i en kæmpe åben bus/tog, hvor vi så så flere af kulisserne til forskellige film, de fortalte om filmene og skuespillerne, og mange andre historier.

 

 

filmbyenkulisse

 

 

 

 

 

 

Hollywood:

Vi boede på et hotel meget centralt – og midt imellem Hollywood Boulevard og Sunset Boulevard. Så vi havde let til Walk of Fame på Hollywood Boulevard. En tur på Walk of Fame er lidt speciel med stjernerne i fortovet – nogle mere kendte for os end andre. De er oppe på over 2500 stk. nu, og når du har set en del af dem behøvede vi ikke at se resten.walk-of-fame

Vi besøgte også Dolby Theatre, som hvert år er rammen omkring den store Oscar uddeling i Hollywood. Her kan man også se hånd – og fodaftryk af udvalgte kendisser, som virker lidt autentisk end de mange stjerner i fortovene. Men alt i alt en sjov oplevelse, som vi tidligere kun havde set på tv.

sign-walk-of-fame

 

 

Beverly Hills:

Beverly Hills er et område i LA, som er et af de rigeste steder i USA, og hvor der bor mange velhavende mennesker og kendisser. Der bor mange skuespiller, som så har let til filmstudierne i Hollywood, og musikere som har let til pladeselskaberne. Vi bookede en guidet tur gennem Starline – turen hed “Movie Stars Homes Tour”, som varede ca. 2 timer. Vi kørte op forbi Mulholland, hvor vi så det kendte Hollywood skilt – men denne gang fra udsigtspunkten. Herefter kørte vi rundt i Beverly Hills, hvor vi fik fortalt en masse historier om de kendte og han viste os hvor de forskellige kendte boede. Vi kørte også på Rodeo Drive hvor alle de kendte mærkevarerbutikker ligger dør om dør, og hvor de også har optaget scener fra “Pretty Woman”.  Det var en rigtig god og sjov guidet rundtur og kan godt anbefales – man får ihvertfald set nogle store huse og fede biler.

Nedenfor ses Tori Spellings hus og indgangen til Hugh Hefners hus, hvor en lille lækker bil ventede på at komme ind.

beverly-hillshugh-hefner

 

På mange måder var Los Angeles en stor oplevelse at se, men det er nok ikke en by jeg ville prioritere særlig højt, når jeg næste gang skal rejse i USA. Der er alt for meget fest, farver og kunstig opstillet glamour over den by – men bestemt en oplevelse at se denne gang

Du kan læse vores dagbog fra turen til USA her

 

Overnatning:

Hacienda Hotel, 525 North Sepulveda Boulevard, El Segundo, CA 90245 (her sov vi kun 1 nat da vi landede med flyet)

Quality Inn Near Hollywood Walk of Fame, 1520 North La Brea Avenue, Los Angeles 90028

 

Spisesteder:

In and Out Burger

Hard Rock Los Angeles

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *