Frugtlagkage

Denne frugt lagkage er en super dejlig og en nem kage at lave. Man kan bruge alle slags frugter, og det ser også helt festligt ud, hvis der er forskellige frugter i forskellige farver – det er helt op til ens egen fantasi.

Ingredienser:

Dej: 250 g smør, 200 g. sukker, 4 æggeblommer, 2 dl. mælk, 150 g. mel, 3 strøgne tsk. bagepulver.

Marengs: 4 æggehvider, 300 g. sukker, 2 tsk. vanillesukker, 100 g. hakkede nødder, 100 g. hakket chokolade. Jeg udelod nødder og puttede i stedet lidt mere chokolade i.

Fyld, creme: 4 dl. piskefløde, 4 dl. cremefraiche (18%)

Frugt: Dagens friske frugt – jeg brugte jordbær alene, men jordbær og kiwi smager også godt. Ellers er det bare at bruge den frugt man gerne vil have på.

Dej:

  1. Smør og sukker røres skummende og efterhånden piske æggeblommerne i ét af gangen.
  2. Melet blandes med bagepulveret og røres med en ske skiftevis med mælken i dejen.
  3. Dejen hældes i en smurt bradepande – ca 25 x 35 cm.

Marengs:

  1. Æggehviderne piskes meget stive
  2. Heri røres lidt efter lidt sukker og vanillesukker lidt forsigtigt.
  3. Herefter røres nødder og chokolade heri.

Denne marengsdej smøres ud over den ubagte kage, som herefter bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min.

Fyld, Creme:

  1. Cremen laves ved at piske fløden og heri vendes cremefraichen.

Når kagen er helt kold, kommes cremen på kagen, og herefter pyntes den med frugten.

6 replies
  1. Stine says:

    Er det bedst at lave bunden dagen før? – skal den være iskold? Kan næsten ikke vente på foråret – så skal jeg prøve denne kage 🙂 Lækre opskrifter du ligger op hele tiden.

    Svar
    • Lene Johnsen says:

      Tak for det – jeg håber I kan bruge dem som inspiration – der kommer endnu flere 👍
      Du kan sagtens lave den samme dag – dog skal den være kold ellers “smelter” fyldet. Jeg har ikke prøvet at lave den dagen før, men det kan man sikkert sagtens.

      Svar
    • Lene Johnsen says:

      Hej Rikke jeg har ikke prøvet det, men jeg tænker da at det ville være ok at fryse den ned. Det kan man jo med mange andre kager – og der er ikke noget deri, der gør at den ikke skulle kunne fryses. Hvis du prøver det af, vil jeg da gerne vide hvad resultatet bliver. Tak for et godt spørgsmål.

      Svar
      • Rikke says:

        Har bagt den i dag og blev desværre til skraldespanden. Alt var som det skulle være og den blev bagt i en passende form og virkede færdig, men den havde snydt og alt var klæg indeni og halv råt øv øv

        Svar
  2. Dana says:

    Kan det være rigtigt at den er meget blød ned under marengsen efter de 30 min?. …. tøre næsten ikke at tage den ud endnu 🙈…. jeg tro jeg venter 10-15 min endnu 🤤

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *