Citronmåne
Citronmåne
Nu er det endelig blevet forår i Danmark, og solen har stået højt og flot på himlen de sidste par dage – hvor det skønt. Netop solen har inspireret mig til at bage denne kage, som er har eksisteret i mere end 40 år, og er Danmarks meste solgte kage.
Denne her opskrift er så nem og god, at den gerne skulle afholde dig fra købeversionen for eftertiden. Og så smager den også langt bedre.
Ingredienser: 200 g. blødt smør, 200 g. sukker, saften af en 1 citron, 2 tsk. revet citron fra en usprøjtet citron, 4 æg, 200 g. hvedemel, 1/2 dl. mælk, 2 tsk. vanillesukker, 1 tsk. bagepulver.
Pynt: Glasur – jeg brugte bare hvid glasur, da jeg ikke havde gul frugtfarve.
- Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Vend hvedemelet i sammen med mælk, vanillesukker og bagepulver.
- Fordel dejen i en springform (ca. 22-25 cm i diameter), som er foret med bagepapir.
- Bag kagen ca. 50 min ved 175 gr. på nederste ovnribbe.
- Stik en tynd kødnål/strikkepind i kagen – hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.
- Pynt kagen med glasur.
Og så var det tid til at rykke ud på terrassen med en god kop te, og nyde solen sammen med et stykke hjemmebagt Citronmåne.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!