,

Bedstefars kage

En kage som bliver ret “svampet” i bunden, og fyldet mellem kage og marengs kan varieres efter hvad man har i køleskabet. Hvis ikke man har noget fyld, kan det udelades men det giver dog ikke helt denne samme smagsoplevelse.

Ingredienser: 400 g mel, 250 g smør/bagemargarine,  300 g sukker, 1 tsk. bagepulver, 4 æggeblommer,         2 1/2 dl. mælk

Marengs: 250 g sukker 4 æggehvider.

Sådan laves kagen:

  1. Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret.
  2. Æggeblommerne tilsættes – en af gangen.
  3. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken.
  4. Dejen røres ensartet og kommes herefter i en smurt og melet bradepande (ca. 30 x 40 cm).
  5. Bages på ovnens midterste rille ved 200 gr. i ca. 15 min.

Sådan laves marengsen:

  1. Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen.

Når kagen har bagt i 15 min hældes marengsen på og kagen bager yderligere 15 min til marengsen er gylden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *