Bedstefars kage
En kage som bliver ret “svampet” i bunden, og fyldet mellem kage og marengs kan varieres efter hvad man har i køleskabet. Hvis ikke man har noget fyld, kan det udelades men det giver dog ikke helt denne samme smagsoplevelse.
Ingredienser: 400 g mel, 250 g smør/bagemargarine, 300 g sukker, 1 tsk. bagepulver, 4 æggeblommer, 2 1/2 dl. mælk
Marengs: 250 g sukker 4 æggehvider.
Sådan laves kagen:
- Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret.
- Æggeblommerne tilsættes – en af gangen.
- Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken.
- Dejen røres ensartet og kommes herefter i en smurt og melet bradepande (ca. 30 x 40 cm).
- Bages på ovnens midterste rille ved 200 gr. i ca. 15 min.
Sådan laves marengsen:
- Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen.
Når kagen har bagt i 15 min hældes marengsen på og kagen bager yderligere 15 min til marengsen er gylden.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!