Kødboller i tomatsovs
Disse kødboller smager rigtig godt – næsten som dem man får i Italien – og tilmed er lette at lave. Hvis ikke du er så vild med hvidløg eller løg reducerer du bare i det. Der er angivet noget tilbehør nedenfor, som kan bruges dertil, men ellers er frisk pasta dertil er også godt.
Ingredienser:
Kødboller: 350 g. hakket kalvekød, 3 fed hvidløg, 1 løg, 1 æg, oregano og 2 tsk. salt
Tomatsauce: 2 spsk. olivenolie, 1 løg, 2 fed hvidløg, 500 g. modne tomater (grofthakkede) eller en dåse hakket tomater, 1 tsk. paprika, salt og peber.
Tilbehør: 1 broccoli i små buketter som steges let på panden og evt. vendes i olivenolie tilsat lidt citron.
Bønnesalat: 300 g. grønne bønner, 1 lille rødløg, 50 g. feta og 2 spsk. olie.
- Rør ingredienserne til farsen sammen, og lad den trække, mens du tilbereder tomatsaucen.
- Varm olien op i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Sauter ved mellemvarme til løgene er bløde men uden de tager farve.
- Tilsæt tomater og paprika. Lad saucen simre i ca. 10 min, og smag den så til med salt og peber.
Sæt ovnen på 200 gr. og hæld saucen op i et ildfast fad. Tril kugler af farsen og læg oveni tomatsaucen. Bag kødbollerne i ovnen ca. 15 min.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!