Koldhævede boller
Denne morgen har jeg bagt mine koldhævede boller, som jeg startede på i går aftes. Det lyder lidt besværligt, men det er det faktisk ikke – det RIGTIG nemt og noget alle kan klare.
Meget af det brød vi køber er kedeligt, smager egentlig ikke ret godt og er ret dyrt, men det er jo nemt i en travl hverdag. Jeg har tidligere bagt boller og lagt i fryseren, som vi så har taget op, men denne her opskrift er faktisk nemmere og så er der lune boller til morgenmaden.
Ingredienser: 5 dl koldt vand, 20 gr. gær, 5 dl. grahamsmel, 3-4 dl. hvedemel, 1 dl. havregryn, 1 tsk. salt.
Sådan laves bollerne:
Aftenen før:
- Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet.
- Tilsæt grahamsmel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 3 dl. hvedemel og saltet.
- Herefter tilsætter du hvedemel efter behov. Dejen skal være til at røre i, men ikke være for flydende.
- Dæk skålen med vita wrap og sæt skålen i køleskabet til næste morgen.
Om morgenen:
- Tænd ovnen på max. varm luft.
- Tag dejen op med en spiseske og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir – ca. 10-15 stk.
- Pensl. evt. med vand
- Når ovnen er varm, sættes boller i ovnen og temperaturen sættes til 225 gr.
- Bag boller ca. 10-15 min – og så er der friske og nybagte boller til morgenmaden.
Du kan udskifte havregrynene med andre korn, frø, nødder osv. ligesom forholdet mellem melet også kan byttes rundt på, hvis ikke du vil have så grove boller.
De er lavet uden brug af røremaskine og uden at skulle røre ved dejen med fingrene – lettere bliver det vist ikke.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!