Ingredienser: 1000 g. hvedemel, 5 dl. vand, 100 g. margarine, 100 g. sukker, 50 g. gær, 1 æg og 1/2 tsk salt.IMG_2057

  1. Gæren udrøres i den lunede væske – ca. 30 gr.(vand og margarine).
  2. De øvrige ingredienser og ca. 2/3 melet tilsættes. Start med at tilsætte halvdelen af melet – og tilsæt så efterhånden. Kunsten er at de lige nøjagtig skal have så meget mel, at de stadig slipper hænderne og bordet. Men endelig ikke for meget mel – så bliver de tunge og kompakte.
  3. Dejen æltes godt til konsistensen er passende.
  4. Herefter skal den hæve tildækket i ca. 30 min.
  5. Dejen æltes så igennem, deles og rulles til boller.
  6. Bollerne efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 min
  7. Pensles med mælk og bages i en forvarmet ovn ved 200 gr. i 12-15 min til de er gyldne ovenpå.
6 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *