, , ,

Boganmeldelse “De Syv Søstre” af Lucinda Riley.

Mangler du en god bog at starte 2018 op på?

Jeg kan varmt anbefale Lucinda Riley’s bog ” De Syv Søstre”, som jeg læste færdig kort tid før jul.

Normalt læser jeg mange krimier, men ind imellem skal der lidt andet til, og Lucinda Riley har jeg læst flere bøger af tidligere, og jeg synes hun er en rigtig god forfatter.

“De Syv Søstre” er inspireret af stjernebilledet Plejaderne – også kaldet de syv søstre, som kan ses fra jorden på den nordlige halvkugle om vinteren og den sydlige halvkugle om sommeren. Den Græske Mytologi fortæller, at de syv søstre var nymfer og døtre af Atlas. Lucinda Riley vil med bøgerne fortælle en mere moderne udgave af de syv søstres historie.

Den første bog starter med, at de 6 søstre bliver kaldt hjem til deres barndomshjem efter deres adoptivfar -Pa Salt – er død. Her får hver af pigerne en ledetråd til, hvordan de finder tilbage til deres oprindelige rødder.

Den første bog fortæller historien om den ældste datter Maia og hendes skæbnefortælling, om hendes biologiske familie, og historien springer fint mellem fortiden og nutiden.

Hver bog fortæller en af søstrenes historier, og leder dem hver især ud i verden, hvor vi bliver klogere på mytologien om de syv søstre, finder ud af hvem pigernes rige adoptivfar i virkeligheden er, og hvorfor han adopterede dem, og hvorfor der kun er 6 søstre i fortællingen og ikke 7 som i mytologien.

Det en rigtig god historie om kærlighed, pigernes rødder, familie og sorg, og alt er rigtig godt beskrevet i bogen – både personerne og stederne. Selvom det er en lang bog, var jeg fanget hele vejen og på intet tidspunkt synes jeg den var kedelig. Behøver jeg at sige, at jeg helt sikkert skal læse de andre bøger i serien – jeg er faktisk lige gået i gang med “Stormsøsteren” som er næste bog i serien.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *